A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ № 54
38600, смт Котельва Полтавської області, вул. Покровська, буд. 9

Новини

 

 

Дата: від до Скинути

День деніму (джинсів)

Щороку, в останню середу квітня, мільйони людей по всьому світу одягають джинси на підтримку постраждалих від сексуального насильства жінок.  У 1998 році італійський суд виправдав 45-річного чоловіка, який зґвалтував 18-річну дівчину. З точки зору суддів, жертва сама дала згоду на секс: дівчина була одягнена у вузькі джинси, які неможливо зняти сторонній людині, а це значить, що вона допомагала себе роздягнути.

08:54 24.04.2024

День подяки волонтерам

20 квітня світ відзначає День подяки волонтерам,  щоб висловити подяку всім, хто знайшов у собі силу, відвагу й милосердя робити добрі справи, не вимагаючи нічого натомість. Під час війни волонтерський рух в Україні - потужна сила, що здатна об’єднувати, організовувати, допомагати й вирішувати  надскладні завдання та протистояти викликам найважчих часів нашої держави.

14:38 20.04.2024

Вітаємо учасників обласних змагань

Настільний теніс  – гра захоплююча, азартна й невибаглива. Легкість і швидкість рухів, стрімкість атак і самовідданість захисту, несподіванка технічних комбінацій представляють собою захоплююче видовище. Людина, яка грає в настільний теніс, не лише підтримує свою фізичну форму, а й розвивається інтелектуально: постійно аналізує ситуацію, миттєво обирає тактику та ефективно застосовує різні прийоми. 

14:31 18.04.2024

Пізнаємо світ професій

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

08:51 16.04.2024

Всесвітній день здоров’я

Повномасштабна війна змінила життя українців. Багатьом може здатися, що піклування про власний добробут і стан здоров’я не на часі, або не має сенсу. Проте, це вкрай хибна думка. З нагоди Всесвітнього дня здоров’я здобувачі освіти ПТУ №54 смт Котельва разом з педагогами взяли участь у «Веселих стартах».

14:09 08.04.2024

Пізнаємо світ професій

Вибір професії – це справа не одного дня. Щороку тисячі хлопців і дівчат визначають свою долю. Багато з них вирішують вступати в ПТУ, де мають намір стати кваліфікованими робітниками. День відкритих дверей «(Не)легкий вибір професії» в ПТУ №54 смт Котельва надав можливість здобувачам освіти Котелевського опорного ліцею №4 познайомитися з професіями, якими можна оволодіти в училищі. Гості разом з майстрами в/н за професією «Кухар, офіціант» смакували гарячими напоями під час чайної церемонії, яка поєднала в собі мистецтво, різноманітні ритуали та глибоку духовність. Гості також слухали гул мотора трактора, сідали за кермо залізного коня, уявляючи себе вправними трактористами.

16:29 05.04.2024

НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

Волонтерство – крута можливість реалізувати свій потенціал. Найкращим є те, що кожен волонтер бачить, як його діяльність змінює щось або когось на краще, особливо – повертає людям віру в добро. Волонтерство – це про допомогу іншим, а також про відвагу й пошук нових можливостей.

13:36 04.04.2024

Тиждень фізики і астрономії

25-29 березня 2024 року у ПТУ№54 пройшов тиждень фізики і астрономії. Учні готували цікаві повідомлення на тему: «Маловідомі сторінки з життя видатних людей авіації та космонавтики».  З захопленням розгадували кросворди, розв’язували цікаві логічні задачі, демонстрували і пояснювали прості досліди з фізики під час уроку на тему: «Експериментальна фізика». Також в рамках тижня відбувся цікавий квест «Ключ до знань». І місце зайняла команда 24 і 34 групи. ІІ місце – команди 11 і 24 групи. Учні третього курсу взяли участь у вікторині із астрономії «Крок до зірок» та приймали участь у заході «Перлини зоряного неба».

13:30 01.04.2024

Конкурс юних митців Котелевщини імені Павла Івановича Волика

«Живопис – це поезія, яку бачать, а поезія – це живопис, який чують» (Леонардо да Вінчі). Фарба, що виливається на полотно, забирає з собою частину емоцій автора, візуалізуючи його внутрішній стан. Це своєрідна сповідь, яка приносить полегшення та задоволення від творчого пориву.  

16:27 27.03.2024

Конкурс Кенгуру-2024

Учні нашого училища нещодавно взяли участь у Міжнародному математичному конкурсі "Кенгуру-2024". Змагання, яке відбулося в цьому році, зібрало тисячі учасників з різних країн світу, які продемонстрували свої знання і навички у розв'язанні цікавих математичних завдань.Цей конкурс не лише сприяє розвитку математичних здібностей учнів, але й надає їм можливість порівняти свої знання з однолітками з усього світу, розширюючи їхні горизонти та мотивуючи до подальших досягнень у цій галузі.

11:24 22.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Моя майбутня професія

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень