A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ № 54
38600, смт Котельва Полтавської області, вул. Покровська, буд. 9

Марафон ПТУ №54 «Пізнаємо світ професій»

Дата: 07.06.2023 15:31
Кількість переглядів: 25

Хто я? Де моє місце у світі? Чим я хочу займатися в дорослому житті? Ці питання турбують кожного підлітка. Надзвичайно важко пізнати себе без сторонньої допомоги, адже ми живемо у світі, який американці називають VUCA - нестабільному, невизначеному, складному і неоднозначному.  

Знайомство з професіями ПТУ №54 смт Котельва було презентовано 06 червня учням опорного закладу освіти Котелевської гімназії №1

 

Професія «Кравця, закрійника»  останнім часом стала ще більш бажаною та потрібною. Важко купити річ, що сподобалась?! А так хочеться гарно та модно одягнутися! Вихід? Шити самому, застосовуючи свою майстерність, фантазію, художній смак! Гості училища познайомилися з устаткуванням швейної майстерні, переглянули зразки робіт здобувачів освіти, які виконані в різних техніках.

   

У майстерні обслуговування з професії «Кухар, офіціант»  учні мали змогу відчути атмосферу готельно-ресторанного сервісу. Майстер в/н Крамаренко Т.О. наголосила, що офіціант є обличчям закладу та його візитівкою. Сервірувати стіл, розрізняти посуд для різних напоїв, страв, вміння оформити подачу -  важка, кропітка праця, яка потребує творчості. Діти також оглянути зразки різних видів тематичного сервірування. 

    

У ході екскурсії учні відвідали лабораторний корпус №2, де мали змогу познайомитися з професією «Тракторист-машиніст с/г виробництва», яка займає одне з провідних місць серед працівників с/г галузі. Сучасний тракторист володіє знаннями та навиками багатьох  професій: водія, тракториста, механіка, знає будову та правила експлуатації тракторів і сільськогосподарських машин. Це фах, яка поєднує в собі шум моторів та щоденну романтику полів одночасно.

     

Знайти  професію своєї мрії, ким бути та куди рухатися — обирати лише тобі. Тож мерщій розпочинай свій шлях! Щасливої подорожі!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Моя майбутня професія

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень