A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ № 54
38600, смт Котельва Полтавської області, вул. Покровська, буд. 9

Новини

 

 

Дата: від до Скинути

Пізнаємо світ професій

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

08:51 16.04.2024

Всесвітній день здоров’я

Повномасштабна війна змінила життя українців. Багатьом може здатися, що піклування про власний добробут і стан здоров’я не на часі, або не має сенсу. Проте, це вкрай хибна думка. З нагоди Всесвітнього дня здоров’я здобувачі освіти ПТУ №54 смт Котельва разом з педагогами взяли участь у «Веселих стартах».

14:09 08.04.2024

Пізнаємо світ професій

Вибір професії – це справа не одного дня. Щороку тисячі хлопців і дівчат визначають свою долю. Багато з них вирішують вступати в ПТУ, де мають намір стати кваліфікованими робітниками. День відкритих дверей «(Не)легкий вибір професії» в ПТУ №54 смт Котельва надав можливість здобувачам освіти Котелевського опорного ліцею №4 познайомитися з професіями, якими можна оволодіти в училищі. Гості разом з майстрами в/н за професією «Кухар, офіціант» смакували гарячими напоями під час чайної церемонії, яка поєднала в собі мистецтво, різноманітні ритуали та глибоку духовність. Гості також слухали гул мотора трактора, сідали за кермо залізного коня, уявляючи себе вправними трактористами.

16:29 05.04.2024

НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

Волонтерство – крута можливість реалізувати свій потенціал. Найкращим є те, що кожен волонтер бачить, як його діяльність змінює щось або когось на краще, особливо – повертає людям віру в добро. Волонтерство – це про допомогу іншим, а також про відвагу й пошук нових можливостей.

13:36 04.04.2024

Тиждень фізики і астрономії

25-29 березня 2024 року у ПТУ№54 пройшов тиждень фізики і астрономії. Учні готували цікаві повідомлення на тему: «Маловідомі сторінки з життя видатних людей авіації та космонавтики».  З захопленням розгадували кросворди, розв’язували цікаві логічні задачі, демонстрували і пояснювали прості досліди з фізики під час уроку на тему: «Експериментальна фізика». Також в рамках тижня відбувся цікавий квест «Ключ до знань». І місце зайняла команда 24 і 34 групи. ІІ місце – команди 11 і 24 групи. Учні третього курсу взяли участь у вікторині із астрономії «Крок до зірок» та приймали участь у заході «Перлини зоряного неба».

13:30 01.04.2024

Конкурс юних митців Котелевщини імені Павла Івановича Волика

«Живопис – це поезія, яку бачать, а поезія – це живопис, який чують» (Леонардо да Вінчі). Фарба, що виливається на полотно, забирає з собою частину емоцій автора, візуалізуючи його внутрішній стан. Це своєрідна сповідь, яка приносить полегшення та задоволення від творчого пориву.  

16:27 27.03.2024

Конкурс Кенгуру-2024

Учні нашого училища нещодавно взяли участь у Міжнародному математичному конкурсі "Кенгуру-2024". Змагання, яке відбулося в цьому році, зібрало тисячі учасників з різних країн світу, які продемонстрували свої знання і навички у розв'язанні цікавих математичних завдань.Цей конкурс не лише сприяє розвитку математичних здібностей учнів, але й надає їм можливість порівняти свої знання з однолітками з усього світу, розширюючи їхні горизонти та мотивуючи до подальших досягнень у цій галузі.

11:24 22.03.2024

Зробіть професію мрії реальністю!

Потреба в красі народилась разом із людиною, і вся історія людства переконливо свідчить про це.  У народі кажуть, що робити людиною привабливою можуть два майстри, один із них – кравець, який здатен не тільки розкроїти тканину, але й перекроїти душу людини, посіяти в ній добро. Кравець – це краса, поєднана з почуттям стилю і смаку. Зробіть професію мрії реальністю!

11:07 22.03.2024

День щастя

Щороку 20 березня у світі відзначається Міжнародний день щастя, запроваджений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 28 червня 2012 року. Цей психоемоційний стан цілковитого вдоволення  не дається нам від природи, ми маємо вчитися бути щасливими. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 300 мільйонів людей зараз живуть з депресією, а незліченна кількість людей стикається з недіагностованою відсутністю щастя у своєму житті. І оскільки це дуже важлива категорія, то великий інтерес до неї проявляють вчені. Наприклад, в психологічній науці існує цілий напрямок – психологія щастя, що вивчає це явище. У нелегкий для країни час нам, як ніколи необхідні позитивні емоції, які дають  відчуття безпеки та надійності. У Міжнародний день щастя здобувачі освіти та педагоги  разом із практичним психологом ПТУ №54 смт Котельва приєдналися до руху за більш щасливий світ і стали частиною цього особливого дня.

11:02 21.03.2024

Запрошуємо на навчання

Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І найважливіше — не схибити. Під гул мотора та неповторну мелодію дороги минають трудові будні «володарів керма». 

08:17 21.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Моя майбутня професія

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень